5 Tips om thuis te doen in de voorjaarsvakantie

De vakantie staat alweer voor de deur, voelt het voor jullie ook alsof de kerstvakantie net is afgelopen? Het is voorjaarsvakantie maar het weer heeft die memo nog niet gehad. De vakantie begint in ieder geval niet zo zonnig, laten we hopen dat dit gedurende de week bijtrekt! 

Natuurlijk kun je met (een beetje) regen of wind ook heerlijk in het bos lopen, naar het strand gaan om schelpen te zoeken of de buitenspeeltuin bezoeken. Maar mocht je dit, net als ons, willen bewaren voor de wat mooiere dagen dan hebben wij hier 5 tips om binnen te doen met de kinderen:

1. Ga knutselen
Knippen, kleuren, plakken, rijgen - als je de tijd ervoor neemt om te helpen vinden kinderen alles leuk. Je kunt bijvoorbeeld vriendschapsarmbandjes maken of deze leuke toverstaven
Knutselen is niet alleen goed voor de creativiteit, ook de fijne motoriek wordt hiermee ontwikkeld, twee vliegen in één klap!

2. Maak een bioscoop
Kinderen vinden het op de een of andere manier altijd leuk om de woonkamer te verbouwen. Kussens (van de bank) op de grond voor de TV, gordijnen dicht, een bak popcorn en wat limo en de film kijkt ineens heeel anders. Vooral in de vakantie is het belangrijk dat kinderen ook hun rust pakken en zich op kunnen laden voor de volgende schoolweken. En stiekem is het ook best fijn om even iets voor jezelf te kunnen doen als de kinderen in de film verdiept zitten.

3. Bouw een kunstwerk Bioblo bouwblokken - gekke mannetjes met oranje achtergrond
Dit is een bouwen met blokken 2.0 versie, super leuk een huisje bouwen met deze kleurrijke blokken van Bioblo! Je kunt te gekke creaties maken, zoals een hart, vogel of deze gekke mannetjes. Bij de blokken worden een aantal ontwerpen geleverd, wanneer je deze volgt komen de leukste figuren tot leven. En ze zijn deze week in de aanbieding!* Wist je trouwens dat bouwen met blokken goed is voor de ontwikkeling van de fijne motoriek?

4. Ga samen bakken
Koekjes, cupcakes, cakepops of bananenbrood, het maakt eigenlijk niet uit wat je bakt, als je maar samen in de keuken bezig bent. Hoogtepunt is natuurlijk samen de baksels opeten als deze klaar zijn. Kijk eens op Pinterest voor leuke recepten.

Small Foot wiebeltoren in blog 5 tips om thuis te doen in de voorjaarsvakantie

5. Doe een spelletje
Kennen jullie deze wiebeltoren al? Hij ziet er in ieder geval gezellig uit. De dobbelsteen geeft aan welke kleur je uit de toren moet halen om weer bovenop te plaatsen zonder dat deze omvalt! Uiteraard kunnen de klassieke spellen zoals Rummikub, Monopoly of Qwixx ook uit de kast getrokken worden. Het is allemaal gezellig om met het gezin te doen aan de grote tafel. 

 

Ben je nog niet overtuigd?

Hier vind je speelgoed dat we speciaal voor de voorjaarsvakantie in de aanbieding hebben voor extra speelplezier!

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd