4x waarom met blokken spelen goed is voor jouw kind!

Wie is er niet met blokken opgegroeid? Bouwen met blokken is leuk voor elke leeftijd. Zelfs volwassenen spelen af en toe nog met blokken! (geef maar toe ;)) Naarmate kinderen ouder worden, worden de blokken wel steeds kleiner. Naast het feit dat bouwen met blokken heel erg leuk is, is het spelen met blokken ook nogeens heel goed voor de ontwikkeling van jouw kind! Wij hebben de 4 belangrijkste redenen hiervoor voor jou opgesomd: 

 

1. Motoriek van kinderen

Spelen met blokken is goed voor de fysieke ontwikkeling van kinderen. Het spelen en bouwen met blokken vergt van kinderen zowel een fijne motoriek als een grove motoriek. De grove motoriek wordt meer ontwikkeld met de grote blokken waarmee jouw kind eerder in het level kennis zal maken. Voor de allerjongsten dienen blokken dan ook meer als het ontdekken van kleuren en materialen. Later zullen de blokken kleiner worden en kost het kinderen meer precisie om met blokken te bouwen. Met de fijne motoriek worden blokken zorgvuldig op elkaar gestapeld. Zo biedt dit speelgoed een mooie start van de motorische ontwikkeling van jouw kind. 

 

2. Creativiteit van kinderen

De creativiteit van kinderen wordt enorm geprikkeld door het spelen met blokken. Met blokken kan jouw kind alles nabouwen wat er in de fantasie opkomt. Dit stimuleert de creativiteit van kinderen. Bouwt jouw kind een fantasie wereld na of toch liever een realistischer beeld? Bovendien ontdekken kinderen nieuwe vormen en kleuren door met blokken te spelen. Waar wacht je nog op; sla die blokken in op Toverkast.nl!

 

3. Zelfvertrouwen van kinderen

Kinderen bouwen met blokken ideeën na die ze in hun hoofd hebben bedacht. Deze creatieve ideeën komen tot leven door ze met blokken na te bouwen. Hierdoor zien ze dat hun ideeën werken en dat heeft een positief effect op het zelfvertrouwen. Ook met het inzicht dat kinderen ontwikkelen door met blokken te spelen, krijgt het zelfvertrouwen een boost. 

 

4. Probleem oplossend vermogen van kinderen

Door het spelen met blokken wordt het probleem oplossend vermogen van kinderen gestimuleerd. Door de vorm van blokken krijgen kinderen snel door hoe deze op- of in elkaar passen. Op deze manier leren de allerkleinsten al hoe ze naar oplossingen kunnen zoeken. Dit is ook een hele handige skill om in het latere leven te gebruiken! Wij zullen je dus ook zeker niet veroordelen als je stiekem met de blokken van jouw kind meespeelt :)

Sla gauw jouw blokken in zodat jouw kind zo snel mogelijk kan starten met bouwen! 

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwtjes van Toverkast? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd