World Wildlife Day

Op 3 maart is het World Wildlife Day. 🐾 - Een speciale dag om onze geweldige dieren op aarde te eren en te beschermen. Het is belangrijk om goed voor onze dieren en hun huis, de natuur, te zorgen. Maar waarom is dat belangrijk en hoe kunnen we de wilde dieren een handje helpen? Toverkast geeft je graag een paar tips samen met de dieren van Kidiyo

 

An illustrative photo of Kidiyo book character Beatrix de bij

Beatrix de Bij

Bijen spelen een essentiële rol bij het transporteren van stuifmeel van de ene bloem naar de andere. Veel voedselgewassen en planten kunnen zich pas na de bestuiving voortplanten of vruchten krijgen. Bijen zijn dus cruciaal voor ons voedsel. 🍅🥕 

Helaas gaat het niet goed met de bij door verdwijning van het leefgebied en het gebruik van pesticiden op het platte land.

 

Wat kunnen we doen om de bijen te redden? 

  • Hang een bijenhotel in je tuin of balkon. Tip! Maak samen met je kind een bijenhotel; dit kan met de Avonturenbox van Kidiyo.
  • Plant zo veel mogelijk bloemen in je tuin. Niet alleen fantastisch voor de bijen, maar ook een feest voor het oog.
  • Vermijd chemische bestrijdingsmiddelen.

Voorleestip! 

Ga met Beatrix de bij mee opzoek naar bloemen en leer samen met je kind over dit bijzondere insect. Bekijk hier het prentenboek.

Meer lezen over de bij? Dat kan, bekijk hier alle boeken over de bij.

 

Illustrative image of Kidiyo book character Eefje de Eekhoorn

Eefje de Eekhoorn

Heb je last van ongedierte? Dan zijn eekhoorns je redders in nood.

Eekhoorns zijn schattige, nieuwsgierige dieren die een glimlach op je gezicht toveren. Niet alleen dat, ze zijn ook nuttig bij het bestrijden van ongedierte zoals slakken en insecten. Daarom wil je ze graag in je tuin hebben. Deze kans kun je vergroten door voederhuisjes in de tuin te plaatsen. Je kunt de voederhuisjes het beste bij een boom of onder een overkapping plaatsen.

Pas wel goed op, er zijn een paar dingen die je absoluut niet aan eekhoorn mag geven, o.a. chocolade, koffie, vet voedsel, rauw vlees, zout en voedsel met veel suiker. 

Wil je ook een voederhuisje in de tuin? Maak er zelf een samen met je kinderen! In de avonturenbox van Eefje de Eekhoorn kun je niet alleen het Doe-het-zelf bouwpakket voederbakje vinden, maar ook het Eefje de Eekhoorn prentenboek én eikeltjes speurkaart. 🌰

Bekijk hier de avonturenbox van Eefje de Eekhoorn.

 

Illustrative image of Kidiyo book character Walter de WalvisWalter de Walvis

Walvissen spelen een unieke rol in de strijd tegen klimaatverandering. Tijdens hun leven slaan ze grote hoeveelheden CO2 op in hun lichaam, en wanneer ze sterven, nemen ze dit mee naar de bodem van de oceaan waar het blijft liggen. 🐋

Wist je dat zelfs de poep van walvissen bijdraagt aan het milieu? De poep van walvissen wordt gebruikt als vruchtbaar mest voor de groei van plankton. Plankton is een micro-organisme dat, net als de walvis, veel CO2 opneemt. 

Om de walvissen te ondersteunen, is het van belang hun leefgebied schoon te houden en te voorkomen dat ons afval in zee belandt. Help je mee? In de Walter de Walvis avonturenbox vind je alles wat je nodig hebt om een begin te maken voor een schonere wereld. Bekijk hier de avonturenbox!

Walter heeft ook zijn eigen prentenboek waarin hij je meeneemt naar de prachtige onderwaterwereld en kinderen leert over het belang van een schone zee. Lees hier meer. 

Meer lezen over de walvis? Dat kan, bekijk hier alle boeken over de walvis.

 

Illustrative image of Kidiyo book character Victor de vogel

Victor de Vogel

Vogels zijn essentieel voor onze wereld. Ze houden de insectenpopulatie in evenwicht, bestuiven bloemen, verspreiden zaden en dragen bij aan het schoonhouden van de natuur. Hun mest in zee draagt zelfs bij aan het behoud van koraalriffen.

Vogels fladderen graag rond in tuinen, vooral op grasveldjes waar ze smullen van insecten. Wil je nog meer plezier beleven aan vogels in je tuin en ze bedanken voor hun harde werk in onze wereld? Creëer een minivijver met bijvoorbeeld een schaal waar ze kunnen drinken en badderen. Of maak je eigen vogelcupcakes! 🧁

In de avonturenbox vind je alle ingrediënten voor een ideaal activiteit samen met jouw kind! Daarnaast bevat de avonturenbox een vogelspotkaart en het schattige prentenboek van Victor de Vogel.

Meer lezen over de vogel? Dat kan, bekijk hier alle boeken over de vogel.

 

Illustrative image of Kidiyo character Kelly de Krab

Kelly de Krab

Krabben zijn zeer belangrijk voor het ecosysteem en de wereldgezondheid. Ze reguleren de voedselketen door zich te voeden met algen, kleine vissen en andere organismen.

Zelfs bij het stabiliseren van de kustlijnen spelen krabben een grote rol. Hun graafactiviteiten helpen met het onderhouden van kuststructuren, wat vervolgens bescherming biedt tegen stormen en erosie. 

In het prentenboek van Kelly de Krab beleef je de meest spannende avonturen. Samen met andere vriendelijke dieren gaat Kelly op zoek naar haar ouders, die ze kwijt is. Tijdens dit avontuur leert ze over andere krabben en ontdekt ze dat dingen toch niet zo eng hoeven te zijn als ze lijken.

Ga je mee op avontuur met Kelly? Bekijk hier het vrolijke prentenboek.

Meer lezen over de Krab? Dat kan, bekijk hier alle boeken over de Krab.

 

Meer boeken over onze wereld en zijn natuur 🌎

Boek Palmen op de noordpool van Marc ter HorstBoek Samen hier van Oliver JeffersBoek de klimaatjes afval in de bak Judith koppens

 Het dikke boek van onze bijzondere natuur van Ben Hoare

Bekijk de volledige collectie aan kinderboeken over de natuur.

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd