Top 8 speelgoed om mee buiten te spelen 2023.

Lekker bewegen en buitenspelen! Heerlijk die frisse buitenlucht en mét of zónder jas de wereld ontdekken. In de digitale wereld waarin we leven is het soms lastig om kinderen achter de beeldschermen weg te krijgen, daarom hebben we hier de leukste tips voor buitenspelen met speelgoed voor jullie op een rij gezet. Je kunt zelfs een buiten speel parcours neerzetten met de verschillende spellen, maak er een leuke buitenspeeldag van! 

Sommige buiten speel spelletjes komen jullie waarschijnlijk heel bekend voor… 

De toverkast top 8 buitenspeel spellen 2023 lees je hieronder:

1. Kubb werpspel 

Dit spel is niet meer weg te denken uit de Nederlandse parken. Zowel jonge kinderen, studenten als ouderen spelen dit spel graag buiten. Kubb is een van oorsprong Scandinavisch spel waarbij twee mensen of teams tegen elkaar strijden. Elke speler/team bezit vijf Kubbs en zet deze voor zich neer. Vervolgens proberen zij de Kubbs van de andere speler/team om te gooien met de Batons. Wanneer alle Kubbs van de tegenstander omver zijn gegooid, probeer je de Koning te raken. Wie het eerst alle Kubbs van de tegenstander omgooit en de koning raakt, wint het spel! Bekijk hier de compact Kubb viking editie.

 

2. Tunieren

Tuinieren in de achtertuin of de voortuin? Natuurlijk extra lekker als het zonnetje schijn. Tuinieren brengt kinderen in contact met de natuur. Want hoe plantjes groeien, leer je het beste in een echte omgeving met aarde, wind en regen en niet uit een boekje. Bovendien, is dit een perfecte manier om kinderen te betrekken bij klusjes. 

 

 3. Jeu de boules

Niet alleen voor volwassenen is jeu de boules een ontzettend leuk spel, het is ook fantastisch voor kinderen om lekker buiten te spelen. 

De jeu de boules ballen voor volwassenen worden vaak gemaakt van metaal en ijzer, voor kinderen zijn er houten ballen. De ballen zijn wel hard, hard genoeg voor kinderen om mee te spelen alsof ze met gewone ballen spelen, maar minder zwaar. Gooi de boules (ballen) zo dicht mogelijk bij de but (het kleine balletje). Wie het dichtst bij het kleine balletje gooit, wint het spel! 

4. Schommelen

Heb je ruime om een schommel aan de boom of balken te hangen? Dan is het super leuk om een schommel te combineren met bijvoorbeeld ringen of een trapeze. Schommelen is niet alleen leuk voor kinderen, maar het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling. Zo zorgt het heen en weer zwaaien voor een betere ontwikkeling van het evenwichtsorgaan van kinderen. Ook helpt het kinderen om zintuiglijke informatie te verwerken!

 

5. Onderzoeken

Verken de natuur, en wat daar leeft, met een ontdekkingsset. Met kindvriendelijk buiten- en ontdekkersspeelgoed wordt de wereld net buiten de voordeur een spannende plek vol ontdekkingen! En met behulp van het onderzoeksmateriaal kunnen zelfs de jongste kinderen leuke en spannende ontdekkingen en waarnemingen doen in de tuin, het bos of de weide. 

 

6. Bean Bag Toss Spel
Train samen je gooi-kunsten met dit gezellige spel. Dit is een veelzijdig tuinspel dat kan worden gespeeld als duel tussen twee spelers of in teams, en geschikt is voor alle leeftijden. Wie kan zijn nauwkeurigheid bewijzen en de meeste punten verzamelen?


7. Touwtje springen

Het populairste, oudste, bekendste en het leukste activiteit dat je kan doen, touwtje springen. Goed voor de gezondheid en geest. 


8. Hindernisbaan

Lekker bewegen! Ga creatief aan de slag en maak een hindernisbaan in de achtertuin. Een hindernisbaan houd geheid elk kind lang bezig. Doe een wedstrijdje of pak je stokpaard erbij, er zijn zo veel leuke manier om met deze hindernis elementen te spelen.

 

Ben je benieuwd wat we nog meer voor buiten speelgoed hebben? Neem snel een kijkje in de rubriek!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd