Top 5 gezelschapsspellen voor het hele gezin!

Tijdens de wintermaanden komen de spelletjes weer tevoorschijn. Wij zetten de populairste gezelschapsspellen van dit moment voor je op een rij!

 

1. Qwixx dobbelspel

White Goblin Games Qwixx Dobbelspel

Met stipt op 1 staat het Qwixx dobbelspel. De spelregels heb je snel onder de knie en het spel gaat ontzettend snel! Het doel is om zo veel mogelijk getallen in de vier kleuren aan te kruisen, waarvoor je punten krijgt. De speler met het hoogste puntenaantal wint! 

Aantal spelers: 2-5 spelers
Speelduur: 15 minuten
Geschikt voor leeftijd: vanaf 8 jaar

 

2. Catan Junior

Catan junior

Je bent een piraat, die probeert het eiland te veroveren door daar forten en schepen te bouwen. Daar zijn grondstoffen voor nodig, die je met dobbelsteenworpen kunt verdienen. Als je niet de goede grondstoffen hebt, kun je ruilen met andere spelers, havens, de bank en op de markt. De spookpiraat kan echter grondig roet in het eten gooien. Gelukkig kun je regelmatig de hulp van Coco, de papegaai inroepen! Jij wint het spel als je al jouw forten hebt gebouwd. 

Aantal spelers: 2 - 4 spelers
Speelduur: 30 minuten
Leeftijd: vanaf 6 jaar

 

3. Regenwormen junior Dobbelspel

999 Games Dobbelspel Regenwormen: Junior

Regenwormen, het populaire dobbelspel voor volwassenen is speciaal voor kinderen iets makkelijker gemaakt. Je hebt lagere getallen, hoeft niet meer te rekenen en telt simpelweg de symbolen. Het doel? Verzamel de meeste regenwormen! Speel het slim en pak regenwormen af. Door middel van dit spel leren kinderen spelenderwijs tellen. Kun je tot 36 tellen? Dan kun je al meedoen! 

Aantal spelers: 2-7 spelers
Speelduur: 20 minuten
Leeftijd: vanaf 5 jaar
 
 

 

 

4. Vier op een rij

 

Vier op een rij is een klassiek spel waarbij je de ander inmaakt door een rijtje van vier te creeren. Deze uitvoering van het leuke spel Vier op een rij is extra groot voor extra veel plezier! Lukt het jou om als eerste een serie van vier te maken? 

Aantal spelers: 2 spelers
Speelduur: 15 minuten
Leeftijd: vanaf 6 jaar

5. Halli Galli 

Ga de strijd aan en verzamel zoveel mogelijk lachende fruitstukken! Vergelijk de fruitstukken en sla zo snel mogelijk op de bel als je precies 2 dezelfde clowns op de kaarten ziet staan. Ben je de eerste? Dan krijg jij de kaart. 

Aantal spelers: 2-6 spelers
Speelduur: 15 minuten
Leeftijd: vanaf 4 jaar

 Op zoek naar nog meer leuke gezelschapsspellen? Bekijk ze hier!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd