Top 8 speelgoed om buiten te spelen.

Lekker bewegen en buitenspelen! Heerlijk die frisse buitenlucht en mét of zónder jas de wereld ontdekken. In de digitale wereld waarin we leven is het soms lastig om kinderen achter de beeldschermen weg te krijgen, daarom hebben we hier de leukste tips voor buitenspelen met speelgoed voor jullie op een rij gezet. Je kunt zelfs een buiten speel parcours neerzetten met de verschillende spellen, maak er een leuke buitenspeeldag van! 

Sommige buiten speel spelletjes komen jullie waarschijnlijk heel bekend voor… 

De toverkast top 8 buitenspeel spellen lees je hieronder:

1. Small Foot Kubb


Dit spel is niet meer weg te denken uit de Nederlandse parken. Zowel jonge kinderen, studenten als ouderen spelen dit spel graag buiten. Kubb is een van oorsprong Scandinavisch spel waarbij twee mensen of teams tegen elkaar strijden. Elke speler/team bezit vijf Kubbs en zet deze voor zich neer. Vervolgens proberen zij de Kubbs van de andere speler/team om te gooien met de Batons. Wanneer alle Kubbs van de tegenstander omver zijn gegooid, probeer je de Koning te raken. Wie het eerst alle Kubbs van de tegenstander omgooit en de koning raakt, wint het spel! Bekijk hier de speciale reiseditie van Kubb die je makkelijk meeneemt.

 

 

2. Small Foot Houten Insectendoos


Een volledig overzicht van kevers, rupsen en meer! Kinderen vinden het heerlijk om de natuur om hen heen te verkennen. Deze insectenobservatiedoos is het ideale speelgoed voor ontdekkingsreizigers om allerlei insecten zorgvuldig te vangen en te inspecteren.

 

 

 3. Small Foot Jeu de boules

Niet alleen voor volwassenen is jeu de boules een ontzettend leuk spel, het is ook fantastisch voor kinderen om lekker buiten te spelen. 

De jeu de boules ballen voor volwassenen worden vaak gemaakt van metaal en ijzer, voor kinderen zijn er houten ballen. De ballen zijn wel hard, hard genoeg voor kinderen om mee te spelen alsof ze met gewone ballen spelen, maar minder zwaar. Gooi de boules (ballen) zo dicht mogelijk bij de but (het kleine balletje). Wie het dichtst bij het kleine balletje gooit, wint het spel! 

 

 

4. Done by deer strand speelgoedset

Dit te gekke strand en zand speelgoedset heeft 5 leuke onderdelen en zorgt voor uren speelplezier!

Stop de coole Croco en Elphee zandvormen en de Lalee schep in de schattige emmer en ga op avontuur naar het strand, de zandbak of gebruik hem binnenshuis met speelzand.

 

 

5. Small Foot Modderkeuken

Deze stevige, weerbestendige en modern vormgegeven lemen keuken van onbehandeld massief hout is de nieuwe ster in de tuin en op het balkon! Van alle vier de kanten bespeelbaar, als buitenkeuken biedt het meerdere kinderen ruimte voor creatief spel. Uniek: dankzij onverwoestbare wielen kan hij naar hartelust worden verplaatst! Een oven waarvan de twee draaiknoppen een "klikgeluid" maken, een grote modderschaal, twee metalen modderpotten en twee metalen plantenpotten, evenals uitsparingen, langwerpige gaten, haken en opbergruimte voor het opbergen van tuingereedschap, kookgerei en moddergerei maken de buitengewone "zomerkeuken" compleet! Deze modderkeuken nodigt kinderen uit om naar hartelust te modderen. 

 

 

6. Small Foot brug van touw

Enthousiast klimmen over de brug en spelenderwijs evenwicht en lichaamsgevoel ontdekken!

Een "must" voor de jungle gym in de tuin of gespannen tussen twee bomen zal het zeker een hit zijn! 

 7. Small foot hindernisbaan


Met deze set hindernissen van massief hout maak je je eigen springparcours in je tuin of in huis!

De twee hindernisstukken die zijn gebouwd als echte paardencavaletti kunnen flexibel worden gebruikt - met de lat in de onderste stand voor kleine sprongen, en naar boven gericht of op elkaar gestapeld voor een hogere hindernis. Met een breedte van 80 cm zijn deze cavaletti ideaal om hobby-paardje te spelen. 

Daarnaast zijn de hindernis stukken natuurlijk ook perfect voor een obstakel course of buiten gym.

 

 


8. Kidiyo Walter de walvis avonturenbox


Op een dag vindt Walter de Walvis iets dat niet thuishoort in de zee, iemand is zijn spullen verloren. Help jij Walter om de spullen terug te brengen naar de mensen? Lees samen het voorleesboek en ga op zoek naar zwerfafval. Word jij een superheld voor Walter?

De Walter de Walvis Avonturenbox is ontworpen voor één persoon, maar je kunt met de hele familie op mini-avontuur.

 

We hebben nog meer buiten speelgoed. Bekijk de gehele collectie hier!

1 reactie

  • enig voor me klein kinderen

    Astrid

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd