Top 10 speelgoed om heerlijk buiten te spelen.

Lekker bewegen en buitenspelen! Heerlijk die frisse buitenlucht en mét zónder jas de wereld ontdekken. In de digitale wereld waarin we leven is het soms lastig om kinderen achter de beeldschermen weg te krijgen, daarom hebben we hier de leukste tips voor buitenspelen met speelgoed voor jullie op een rij gezet. Je kunt zelfs een buitenspeel parcours neerzetten met de verschillende spellen, maak er een leuke buitenspeeldag van! 

Sommige buitenspeelspelletjes komen jullie waarschijnlijk heel bekend voor… Net als vroeger weer heerlijk buitenspelen! 


De toverkast top 10 buitenspeel spellen lees je hieronder:

Kubb vurenhout 21-delig

1. Kubb werpspel 
Dit spel is niet meer weg te denken uit de Nederlandse parken. Zowel jonge kinderen, studenten als ouderen spelen dit spel graag buiten. Kubb is een van oorsprong Scandinavisch spel waarbij twee mensen of teams tegen elkaar strijden. Elke speler/team bezit vijf Kubbs en zet deze voor zich neer. Vervolgens proberen zij de Kubbs van de andere speler/team om te gooien met de Batons. Wanneer alle Kubbs van de tegenstander omver zijn gegooid, probeer je de Koning te raken. Wie het eerst alle Kubbs van de tegenstander omgooit en de koning raakt, wint het spel! Bekijk hier alle kubb die toverkast.nl verkoopt.

 

Donnay Badmintonset Htf Staal  Per Set
2. Badmintonnen
Als je buiten speelt met badminton op de camping, waarom dan niet badmintonnen in de achtertuin of in een park? Natuurlijk extra lekker als het zonnetje schijnt en er weinig wind staat. Badmintonnen is fantastisch voor de hand-oog coördinatie en leuk voor jong én oud! Gewoon tellen hoe vaak je kunt overspelen, of een echt wedstrijdje ervan maken. Shuttles willen nog wel eens kwijtraken, dus vergeet niet een aantal extra shuttles erbij te bestellen. Urenlang buitenspelen met het hele gezin! Bekijk hier de badminton sets. 

 

 

Longfield Games Jeu De Boules Set Kist
3. Jeu de boules
Niet alleen voor volwassenen is jeu de boules een ontzettend leuk spel, het is ook fantastisch voor kinderen om ze lekker buiten te laten spelen. 

 

De jeu de boules ballen voor volwassenen worden vaak gemaakt van metaal en ijzer, voor kinderen verkoopt toverkast.nl houten ballen. De ballen zijn wel hard, hard genoeg voor kinderen om mee te spelen alsof ze met gewone ballen spelen, maar minder zwaar. Gooi de boules (ballen) zo dicht mogelijk bij de but (het kleine balletje). Wie het dichtst bij gooit, wint het spel! Bekijk hier de jeu de boules ballen te koop bij toverkast.nl

 

Free And Easy Jojo Diabolo 47 Cm

4. Diabolo
Buitenspelen voor kinderen gebeurd vaak samen, maar sommige kinderen vinden het ook heerlijk om alleen buiten te spelen. De diabolo is een perfect spel om buiten in je eentje te spelen. Oefen coole trucjes en gooi de diabolo zo hoog mogelijk de lucht in. Wordt jij de nieuwste aanwinst van het circus? Bekijk hier ons assortiment aan diabolo's.Ses Creative Stoepkrijt 6 Stuks

5. Stoepkrijten
Stoepkrijt is super leuk om mee buiten te spelen, goedkoop en je kan er eindeloos veel spelletjes mee doen. Maak bijvoorbeeld:

  • Een kunstwerk
  • Een autoparcours van stoepkrijt
  • Een hinkelbaan
  • Een werpspel
  • Speel boter kaas en eieren

Laat je fantasie erop los! Stoepkrijt in de vorm van eieren is nog makkelijker voor kinderen om vast te houden. Na het buitenspelen nog een restje stoepkrijt over? Leg de stoepkrijt in een bakje en gooi er wat water bij en voila: stoepkrijtverf! Bekijk hier ons assortiment aan stoepkrijt. 

 

 

Bs Toys Springelastiek 300 Cm
6. Elastieken

 

Erin, eruit, erop, eraf... Als volwassene ken je dit nog spel wel van vroeger, maar het elastieken is weer helemaal terug! Span het elastiek tussen twee stoelen of doe als ouders lekker mee met de kids. Maak het moeilijker door het elastiek steeds hoger te plaatsen. Geen elastiek meer liggen? Kies er hier één uit!

 

 

Bs Toys Houten Loopklossen 12 Cm
7. Stelten lopen

 

Oorspronkelijk werden stelten gebruikt om geen natte voeten te krijgen als boeren door natte weilanden moest lopen. Tegenwoordig vinden kinderen het fantastisch speelgoed om lekker buiten te spelen. Regent het buiten? Hou droge voeten door op stelten door de plassen te lopen. Het leren lopen op stelten is al een uitdaging, maar als je het eenmaal onder de knie hebt kun je nog een wedstrijdje doen! Te jong voor stelten? Gebruik dan loopklossen

 

Johntoy Hoelahoep Outdoor Fun Laserprint 76 Cm
8. Hoelahoepen

 

Lekker bewegen, binnen of buiten, in je eentje of met zijn tweeën, de hoelahoep zorgt voor urenlang beweegplezier. Probeer de hoelahoep zo vaak mogelijk rond je middel te laten draaien. Lukt dit goed? Probeer het dan eens alleen om je arm of been. Je leert hierbij goed ritmisch bewegen en het is ook nog eens een leuke bezigheid. Doe als ouder lekker mee en train die buikspieren! Bekijk hier de hoepels van Toverkast.nl.

 

Angel Toys Vangspel Klittenband Oranje-Blauw 20 Cm

9. Vangspel met klittenband
Buitenspelen met een klittenband vangspel is ontzettend leuk. Probeer zo vaak mogelijk over te gooien en de bal te vangen. Door middel van het klittenband blijft de bal aan het bord hangen. Superleuk om te doen op het strand, in de tuin of op straat. Bekijk hier de vangspellen die je bij toverkast.nl kunt kopen.

 

Johntoy Skippybal Outdoor Fun 50 Cm

10. Skippy ballen
Gegarandeerd buitenspeelplezier met een skippybal. Spring door de tuin, woonkamer of waar je maar wilt en beleef veel plezier! Lekker springen totdat je helemaal uitgeput bent. Teken een parcours met stoepkrijt of spring langs obstakels. Goed voor de conditie maar het is ook goed om een goede houding te creëren! Bekijk hier alle skippyballen te koop bij toverkast.nl

1 reactie

  • enig voor me klein kinderen

    Astrid

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd