Top 8 speelgoed om buiten te spelen.

Lekker bewegen en buitenspelen! Heerlijk die frisse buitenlucht en mét of zónder jas de wereld ontdekken. In de digitale wereld waarin we leven is het soms lastig om kinderen achter de beeldschermen weg te krijgen, daarom hebben we hier de leukste tips voor buitenspelen met speelgoed voor jullie op een rij gezet. Je kunt zelfs een buiten speel parcours neerzetten met de verschillende spellen, maak er een leuke buitenspeeldag van! 

Sommige buiten speel spelletjes komen jullie waarschijnlijk heel bekend voor… 

De toverkast top 8 buitenspeel spellen lees je hieronder:

1. Kubb werpspel 

Small Foot KUBB reiseditie

Dit spel is niet meer weg te denken uit de Nederlandse parken. Zowel jonge kinderen, studenten als ouderen spelen dit spel graag buiten. Kubb is een van oorsprong Scandinavisch spel waarbij twee mensen of teams tegen elkaar strijden. Elke speler/team bezit vijf Kubbs en zet deze voor zich neer. Vervolgens proberen zij de Kubbs van de andere speler/team om te gooien met de Batons. Wanneer alle Kubbs van de tegenstander omver zijn gegooid, probeer je de Koning te raken. Wie het eerst alle Kubbs van de tegenstander omgooit en de koning raakt, wint het spel! Bekijk hier de speciale reiseditie van Kubb die je makkelijk meeneemt.

 

2. Badmintonnen

Als je buiten speelt met badminton op de camping, waarom dan niet
Badminton set
badmintonnen in de achtertuin of in een park? Natuurlijk extra lekker als het zonnetje schijnt en er weinig wind staat. Badmintonnen is fantastisch voor de hand-oog coördinatie en leuk voor jong én oud! Gewoon tellen hoe vaak je kunt overspelen, of een echt wedstrijdje ervan maken. Shuttles willen nog weleens kwijtraken, dus vergeet niet een aantal extra shuttles erbij te bestellen. Urenlang buitenspelen met het hele gezin!

 

 3. Jeu de boules

Jue de Boules speelset | buitenspelen voor kinderen
Niet alleen voor volwassenen is jeu de boules een ontzettend leuk spel, het is ook fantastisch voor kinderen om lekker buiten te spelen. 

De jeu de boules ballen voor volwassenen worden vaak gemaakt van metaal en ijzer, voor kinderen zijn er houten ballen. De ballen zijn wel hard, hard genoeg voor kinderen om mee te spelen alsof ze met gewone ballen spelen, maar minder zwaar. Gooi de boules (ballen) zo dicht mogelijk bij de but (het kleine balletje). Wie het dichtst bij het kleine balletje gooit, wint het spel! 

4. Diabolo

Kinderen spelen vaak samen buiten, maar soms is het ook heerlijk om even alleen te spelen. De diabolo is een perfect spel om buiten in je eentje te spelen. Oefen coole trucjes en gooi de diabolo zo hoog mogelijk de lucht in. Word jij de nieuwste aanwinst van het circus? 

5. Stoepkrijten

Stoepkrijt is super leuk om buiten mee te spelen, het is goedkoop en je kan er eindeloos veel spelletjes mee doen. Maak bijvoorbeeld:

  • Een kunstwerk
  • Een autoparcours van stoepkrijt
  • Een hinkelbaan
  • Een werpspel
  • Speel boter kaas en eieren

Laat je fantasie erop los! Stoepkrijt in de vorm van eieren is nog makkelijker voor kinderen om vast te houden. Na het buitenspelen nog een restje stoepkrijt over? Leg de stoepkrijt in een bakje en gooi er wat water bij en voila: stoepkrijtverf! 

6. Elastieken
Elastiek | buitenspeeltips voor kinderen

Erin, eruit, erop, eraf... Als volwassene ken je dit nog spel wel van vroeger, maar het elastieken is weer helemaal terug! Span het elastiek tussen twee stoelen of doe als ouders lekker mee met de kids. Maak het moeilijker door het elastiek steeds hoger te plaatsen. Geen elastiek meer liggen? Kies er hier één uit!


7. Stelten lopen

Loopklossen | buitenspeeltips voor kinderen

Oorspronkelijk werden stelten gebruikt om geen natte voeten te krijgen als boeren door natte weilanden moest lopen. Tegenwoordig vinden kinderen het fantastisch speelgoed om lekker buiten te spelen. Regent het buiten? Houd droge voeten door op stelten door de plassen te lopen. Het leren lopen op stelten is al een uitdaging, maar als je het eenmaal onder de knie hebt kun je nog een wedstrijdje doen! Te jong voor stelten? Gebruik dan loopklossen! 


8. Hoelahoepen

Hoelahoep

Lekker bewegen, binnen of buiten, in je eentje of met zijn tweeën, de hoelahoep zorgt voor urenlang beweegplezier. Probeer de hoelahoep zo vaak mogelijk rond je middel te laten draaien. Lukt dit goed? Probeer het dan eens alleen om je arm of been. Je leert hierbij goed ritmisch bewegen en het is ook nog eens een leuke bezigheid. Doe als ouder lekker mee en train die buikspieren! 

Ben je benieuwd wat we nog meer voor buiten speelgoed hebben? Neem snel een kijkje in de rubriek!

1 reactie

  • enig voor me klein kinderen

    Astrid

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd