Leuke activiteiten met kinderen tijdens de zomervakantie

Hoera! Er is alweer een schooljaar voorbij, dat betekent vakantie! Gaan jullie naar het buitenland, ergens in eigen land vertoeven of blijven jullie deze keer thuis? Hoe dan ook is het fijn om even te genieten van de “qualitytime” met de kinderen. Maar wat kun je nou samen doen? Wij geven je wat tips:

 • Maak een planbord voor de vakantie;
  Kinderen vinden het leuk als ze betrokken worden bij de plannen. Afhankelijk van de leeftijd kun je samen de activiteiten voor de vakantie invullen. Maak de dagen inzichtelijk waarop jullie samen zijn en bespreek wat de kinderen leuk vinden om te doen. Als eerste activiteit kunnen jullie samen het planbord versieren met leuke kleuren, tekeningen, stickers of glitters.

 • Ga picknicken:
  picknick met kinderen tijdens zomervakantie
  Haal bij de supermarkt of plaatselijke winkels lekkere dingen die je makkelijk mee kunt nemen. Denk hierbij aan fruit, een stokbroodje met smeersels, rauwkost en drinken. Een lekker toetje maakt het feest compleet. Servies, bestek en een kleed inpakken en klaar ben je! Gezellig om de voorbereiding van de picknick samen te doen. Wil je liever niet slepen met het eten en drinken, dan is het ook heel leuk om een picknick in de tuin te doen! Voor kinderen gaat het om de beleving van het eten op een kleedje in plaats van aan tafel. 

 • Bomen spotten in het bos: 
  In de zomer zijn de bomen prachtig groen en vol in bloei. Zoek thuis van te voren een aantal bomen op via internet of neem een bomenboekje mee en probeer deze te spotten. Maak leuke foto’s bij een mooie boom en ga hier in de herfst (vakantie) ook weer heen om de vergelijking te maken. In het bos kun je vaak een wandelroute maken waarbij je weet hoeveel km de route is, zo kun je de wandeling afstemmen op de leeftijd van de kinderen die meegaan.

 • Maak een fietstocht;
  Fietstocht met kinderen tijdens zomervakantie
  Als je kinderen eenmaal kunnen fietsen is het heerlijk om een leuke fietstocht te maken. Uiteraard is het belangrijk om te kijken naar de leeftijd van de kinderen hoe lang je de tocht maakt maar je kunt tussenstops inplannen waarbij je wat eet of drinkt. Je kunt de fietstocht ook combineren met de picknick of fiets naar jullie favoriete restaurant om lekker te lunchen. Het is een leuke manier om samen te zijn en jullie zijn ook nog in beweging dus dan hebben jullie die lunch of picknick ook echt verdiend.

Tuurlijk is de zomervakantie een uitgelezen moment om gezellig tijd met de kinderen door te brengen, maar kinderen vinden het ook heerlijk om alleen met hun vriendjes buiten te spelen; dan heb jij ook even een moment voor jezelf. Vind je het wel fijn om dan in contact te blijven met je zoon of dochter, dan is de Rebel Cactus Smartwatch een goede uitvinding. Dit is een smartwatch speciaal voor kinderen, waar je mee kunt bellen, whatsappen en spelletjes kan doen. Het fijne hieraan is dat je als ouder via een app op jouw eigen telefoon kan bepalen waar je kind toegang tot heeft en ook welke nummers gebeld kunnen worden.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd