3 redenen waarom kleien leerzaam is voor kinderen

Kinderen zijn dol op kleien! Urenlang kunnen ze met klei spelen en zonder dat ze het doorhebben zijn ze ook nog eens aan het leren. Waarom spelen met klei goed is voor de ontwikkeling lees je hier!

1. Stimuleert de fijne motoriek

Lekker kneden, balletjes draaien, slangen rollen! Kleien stimuleert de fijne motoriek, het traint bijvoorbeeld spieren die nodig zijn om te leren schrijven. Daarbij is het voelen van de klei voor de jongste kinderen al goed, ze leren door klei ook goed te voelen: is het hard, zacht, warm, koud, glad, ruw, etc.

2. Creativiteit

Door kleien wordt de fantasie geprikkeld. Ze kunnen met de klei zelf iets creëren en hun creativiteit erop los laten. Het meest belangrijke is dat kinderen er plezier in hebben om zelf dingen te creëren, het gaat niet om het eindproduct maar juist om het plezier tijdens het kleien.

3. Educatief

Je kunt klei inzetten om cijfers te leren of afbeeldingen na te maken. Maar eigenlijk is het meest leerzame aan klei, dat de hoeveelheid klei niet veranderd.  Als je meerdere bolletjes klei weer bij elkaar kneedt, leren kinderen dat de totale hoeveelheid niet verandert maar dat je het wel kunt verdelen.

Op Toverkast.nl koop je de leukste klei producten om jouw kind uren lang mee zoet te houden.

 

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd