3 redenen waarom kleien leerzaam is voor kinderen

Kinderen zijn dol op kleien! Urenlang kunnen ze met klei spelen en zonder dat ze het doorhebben zijn ze ook nog eens aan het leren. Waarom spelen met klei goed is voor de ontwikkeling lees je hier!

1. Stimuleert de fijne motoriek

Lekker kneden, balletjes draaien, slangen rollen! Kleien stimuleert de fijne motoriek, het traint bijvoorbeeld spieren die nodig zijn om te leren schrijven. Daarbij is het voelen van de klei voor de jongste kinderen al goed, ze leren door klei ook goed te voelen: is het hard, zacht, warm, koud, glad, ruw, etc.

2. Creativiteit

Door kleien wordt de fantasie geprikkeld. Ze kunnen met de klei zelf iets creëren en hun creativiteit erop los laten. Het meest belangrijke is dat kinderen er plezier in hebben om zelf dingen te creëren, het gaat niet om het eindproduct maar juist om het plezier tijdens het kleien.

3. Educatief

Je kunt klei inzetten om cijfers te leren of afbeeldingen na te maken. Maar eigenlijk is het meest leerzame aan klei, dat de hoeveelheid klei niet veranderd.  Als je meerdere bolletjes klei weer bij elkaar kneedt, leren kinderen dat de totale hoeveelheid niet verandert maar dat je het wel kunt verdelen.

 

Onze favoriete klei merken

Play Doh klei
1. Play-Doh

 Urenlang klei-plezier met de klei van Play-Doh! De klei van Play Doh is niet toxisch, vlekt niet en is herbruikbaar. De klei is zacht en goed kneedbaar. Bekijk hier alle Play-Doh klei bij Toverkast.nl!

 

Ses Creative Eco Klei  4X90Gr

 

2. Ses Creative Eco Klei

De klei van SES Creative is helder, zacht en lang bruikbaar door de hersluitbare verpakking. Zo heb je urenlang kleiplezier! SES ECO maakt gebruik van dozen van gerecycled karton en de potjes zijn van gerecycled kunststof. Bekijk hier alle Ses Creative Eco Klei in bij Toverkast.nl!

 

Luna Klei Dinosaurus Junior 4-Delig

3. Luna

Luna klei is een goedkopere variant die kwalitatief toch goed is. Het is niet toxisch en gluten vrij. Met de verschillende kleuren klei kun jij de mooiste creaties maken. Er zijn veel verschillende kleisets, maak taartjes, bouw dinoparken of speel je eigen kapsalon. Bekijk hier alle Luna Klei in bij Toverkast.nl

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd