10 leuke cadeautips voor peuters onder de €10,-

Ben jij op zoek naar een cadeau voor een peuter(kindje tussen de 2 en 4 jaar)? Wellicht weet je niet wat je nu weer kan geven aan je eigen zoon of dochter of heb je (nog) geen ervaring met de leeftijdscategorie. Geen probleem, wij helpen je op weg!

Peuters zijn vaak al goed op weg als het gaat om de ontwikkeling van de grove motoriek. Ze lopen al zelfstandig en misschien rennen en springen ze ook al. Ze hebben ook vaak al een eigen wil, de term peuter-puber is niet voor niets de wereld in gekomen 😉 Het is daarom voor ieder kind erg verschillend wat ze leuk vinden. Toch hebben wij 10 cadeautips voor peuters onder de € 10,- op een rij gezet, zodat je een idee hebt wat geschikt is voor de leeftijd en waar ze ook nog iets van leren.

Small Foot Balans wip Move It - leuk cadeau voor peuters onder 10 euro

1. Small Foot Balans wip "Move it" € 8,50
Een leuk spelletje is een goede manier voor peuters om samen te leren spelen. Daarnaast is het bij dit spel belangrijk dat je heel voorzichtig de blokjes plaatst. De andere blokken mogen namelijk niet vallen, hierdoor wordt de fijne motoriek ontwikkeld. 

 

Kidiyo waskrijtjes - leuk cadeau voor peuters onder de 10 euro

2. The Crayon Bug -Kidiyo waskrijtjes € 9,95
Kleuren is leuk voor iedere leeftijd! Maar alleen met potloden kleuren is ook een beetje saai. Gelukkig zijn deze waskrijtjes alles behalve saai. Ze zijn in de vorm van de Kidiyo karakters, zo herken je misschien Walter de Walvis of Kelly de krab. Met kleuren wordt de creativiteit en fijne motoriek ontwikkeld. Het fijne van deze waskrijtjes is dat ze uitwasbaar zijn mocht er een vlek op de kleding komen. De set is ook verkrijgbaar met Dino's.

Chloe's Toverkast knuffel - leuk cadeau voor peuters onder de 10 euro

3. Chloe's Toverkast knuffel € 8,95
Geborgenheid is erg belangrijk voor (kleine) kinderen. Je ziet vaak dat peuters naar hun knuffel grijpen als ze iets spannends vinden. Met deze lieve knuffel van Chloe's Toverkast grijpen ze nooit mis want Chloe laat juist zien dat kleine kinderen ook heel stoer kunnen zijn.


Small Foot houten puzzel dierentuin figuren - leuk cadeau voor peuters onder de 10 euro

4. Small Foot Dierentuin puzzel  € 7,95
Een leuke puzzel is altijd goed! Met puzzelen wordt de hand-oog coördinatie ontwikkeld maar ook wordt een kind gestimuleerd om probleemoplossend te denken. Daarnaast krijgt het zelfvertrouwen een boost wanneer de puzzel gemaakt is! Deze vrolijke puzzel met dieren uit de dierentuin kan een peuter zelf maken maar het is ook gezellig om dit samen te doen, dan kunnen jullie direct bespreken welke dieren er allemaal te zien zijn.

Kidiyo Walter de Walvis - leuk cadeau voor peuters onder de 10 euro

5. Kidiyo prentenboek Walter de Walvis € 9,95
Een must voor kinderen is lezen en voor peuters betekent dat voorgelezen worden. Dit prentenboek vertelt het leuke avontuur van Walter de Walvis en laat zien wat er gebeurt met troep wat in de oceaan terecht komt. Walter zet zich in om de oceaan schoon te krijgen en daarom wordt er per verkocht boek €1,- gedoneerd aan The Ocean Cleanup, je geeft dus niet alleen een te gek cadeau maar je steunt ook nog een goed doel!

SES Creative Mijn eerste stiften -leuk cadeau voor peuters onder de 10 euro

6. SES Creative Mijn eerste stiften € 6,95 
Net als kleuren met waskrijt is het natuurlijk super leuk om te kleuren met stiften. SES heeft speciaal voor de allerkleinste deze stiften ontwikkeld, ze zijn iets dikker dan gewone stiften waardoor ze goed in de kleine kinderhandjes liggen. Voor de ouders fijn om te weten dat er een (extra) stevige dop op zit en dat de stiften uitwasbaar zijn. 

Small Foot houten walvis - leuk cadeau voor peuters onder de 10 euro

7. Small Foot houten walvis € 8,95
Leuk om de fantasie te prikkelen, deze houten walvis van Small Foot. Hij lijkt wel een beetje op Walter de Walvis. Leuk om met deze houten vriend de wereld te ontdekken, om te beginnen bij de badkuip. Wat vindt deze walvis allemaal in de onderwaterwereld? Peuters kunnen hun eigen avonturen bedenken terwijl ze aan het badderen zijn. 

Blokfluit - leuk cadeau voor peuters onder de 10 euro

8. Blokfluit van hout € 5,95
Kinderen vinden het altijd leuk om muziek te maken en dat dit misschien (in het begin) een beetje als herrie klinkt is helemaal niet erg; oefening baart kunst! Naast de muzikale ontwikkeling is het oefenen op een fluit ook goed voor de ontwikkeling van de mondspieren, deze zijn nodig om woorden goed uit te spreken. Dubbele gezelligheid dus!

Hape houten trein met station - leuk cadeau voor peuters onder de 10 euro

9. Hape houten speelgoedtrein met station  € 9,95
Een speelgoedtrein is niet weg te denken bij speelgoed voor kinderen. De trein zorgt voor mooie avonturen en stimuleert daarmee de creativiteit bij kinderen. Het treinstation bestaat uit losse blokken met een rammelaar en spiegel wat het speelplezier extra vergroot.


SES Creative Vilt mozaiek - leuk cadeau voor peuters onder de 10 euro

10. SES Creative Vilt Mozaiek € 9,95
Knutselen is goed voor de hand-oog coördinatie en creativiteit. Met deze set leren peuters daarnaast ook vormen herkennen. De leuke platen kunnen beplakt worden met de juiste vormen en extra fijn; na gebruik leeggemaakt en herbruikt worden. 

 

Als je kiest voor 1 van bovenstaande cadeaus zit je goed. Wil je toch liever kijken wat we nog meer hebben voor peuters? In deze categorie hebben we al het speelgoed verzameld wat leuk is voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd